Henri's berichten over zijn recente activiteiten

Henri's reports on his recent activities


Personal website: http://members.ziggo.nl/here

vrijdag 20 december 2013

Kleine geschenken onderhouden de vriendschap Op Sinterklaasdag  2013 ontvang ik per post een gratis toegangskaart voor het Nationaal Glasmuseum te Leerdam. Daarmee kan ik met eigen ogen de tentoonstelling  “Een Zee Van Glas ” komen bekijken.Het episteltje is niet op naam gesteld (gericht aan: L.S.) en niet geautoriseerd met een handtekening(stempel) van directeur Weijsters. Hopelijk is het dan toch wel geldig...? Omdat ik al een museumjaarkaart heb, geef ik het kaartje hierbij graag door aan een minder bedeelde.  Download het:


Kleine geschenken onderhouden de vriendschap. Op 20 Mei 1994 heb ik bij de opening van de tentoonstelling  Schatten Uit Zee” waarvoor ik heb geadviseerd een set van 6 wijnglazen uit de museumwinkel gekregen.  Dit  sympathieke gebaar blijkt in bescheidenheid dus toch nog te kunnen worden overtroffen.
Maar: een vrijkaartje krijgt ook weer niet iedereen! Dat is vanwege advisering, en het schrijven van een hoofdstuk voor het begeleidende boek. Jammer alleen dat ik niet ben uitgenodigd voor de opening van 1 November en dat er voor het boek geen geld is. 

 Ik werkte eerder samen met het Design Museum (Londen, 2002), Centraal Museum (Utrecht, 2003), Musée Unterlinden (Colmar, 2006) en het Stadtmuseum Tübingen (2006) en daarom leefde ik met de fictie, dat een Museum je pas uitnodigt voor een schriftelijke bijdrage, als de middelen daarvoor gevonden zijn. Maar zo gaat dat in het Leerdamse Museum niet. Iemand heeft zitten bluffen. Op 24 September verneem ik, dat de boekpresentatie is uitgesteld tot half januari 2014 - opnieuw bluf.  

Over bluf kan en wil ik niet lichtzinnig zijn: het is intimidatie, gemaskerd met een vriendelijk gezicht. Dat is dus mijn deel na wat ik dit jaar en in 1994 voor het Nationaal Glasmuseum heb gedaan. Maar ach, ik heb nog regelmatig plezier van die wijnglazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten