Henri's berichten over zijn recente activiteiten

Henri's reports on his recent activities


Personal website: http://members.ziggo.nl/here

dinsdag 5 juli 2011

Topografische Atlas Utrechts Archief

De collecties met uitbeeldingen van stadsgezichten en landschappen van het Utrechts archief zijn niet alleen een topografische collectie. Dergelijke afbeeldingen van de tijd voorafgaand aan de fotografie zijn altijd met de hand gemaakt, en de verzameling die als "topografische atlas" wordt aangeduid is dan ook tevens een kunstverzameling. Dit aspect wordt in het verzamelbeleid erkend door ook hedendaagse topografische kunst te verzamelen.
In 1986 en in 1989 zijn door mij gemaakte aquarellen toegevoegd aan de topografische atlas van Utrecht. Bij een recent bezoek aan het Utrechts archief trof ik reproducties daarvan aan in de public access database van het archief. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal in de opmaak van een “Historische Krant” die ter plekke is samengesteld op te nemen.
(Click To Enlarge)

Recently I visited the Utrecht City Archives and I was pleased to see that their purchases of topographical works (cityscapes) made by me and acquired in 1986-1989 were in the public access database. I brought the reproductions together in the mock-up of a newspaper made on the spot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten